onsdag 27. november 2013

Mat til småfuglene

Sjøl om vi er litt fraværende på bloggen om dagen, så er vi i sving, både ute og inne...


Småfuglene må jo selvfølgelig ha litt å spise, og det virker som solsikkefrø er favoritten. 
Heldig er jeg som har en assistent på 5 år!



mandag 18. november 2013

Formiddagstur!

Forrige onsdag var jeg og 5-åringen på tur sammen med "naboen" (i grisgrendte strøk regner vi nesten hvem som helst som naboer...)

 Tøffe isformasjoner ved bekken.

Konglelek med hunden som var med på turen.

lørdag 16. november 2013

Spise ute?

Uteliv og det å spise ute kan visst ha to betydninger, men vi velger den bokstavelige varianten. Vi spiser rett og slett UTE!

Ta med deg brødskiva di og spis formiddagsmaten din ute, du og!

torsdag 14. november 2013

Frost

Nå er det straks vinter og snø her, men la oss nyte den vakre frosten litt først:



onsdag 13. november 2013

November...

...er en ganske travel måned for meg.
Det er egentlig helt greit, for november er mørk og kald. 

Men litt bålkos med marshmallows i ny og ne har alle tid til, 
ikke sant? 

mandag 4. november 2013

Bålmester?

Med fyrstikker i lomma gikk jeg og 5 åringen en tur til gapahuken vår forrige onsdag. Never fant vi mens vi gikk, litt tørrkvister plukket vi også med oss, og ved gapahuken stod øksa planta i en stubbe, slik at vi kunne flise opp noen halvråtne kubber som lå der.

Fint for 5 åringen å øve seg med fyrstikker. Vi samarbeidet litt, for det er jo litt skummelt også. Syns hun er flink! Men bålet? Nei, det gikk det dårlig med. Alt var så bløtt og fullt av rim. Det så lovende ut en liten stund, men vi fikk det altså ikke til denne gangen. Vi spiste derfor nistematen vår UTEN å stirre tankefullt inn i flammene, og så gikk vi hjem igjen... 
Som dere kunne lese i går, hadde jeg og 9 åringen større hell på vår ekspedisjon, og vil du lære deg flere båltips kan det være verdt å besøke VEIDEMANNEN! Han har mange instruksjonsvideoer liggende ute, både når det gjelder opptenning av bål og andre ting. 

Enda godt jeg hadde med kaffe på termosen...

søndag 3. november 2013

Søndagstur

...sammen med 9 åringen.
Det er så ett å bli fanget av hverdagen, og når helga kommer er det så mye man burde gjøre. Vaske, rydde og alt det kjedelige der... Riktignok gir deg meg en god følelse når vi endelig har vært flink og rydda hemsen, eller garasjen, men av og til må man bare ta seg en tur ut. Ikke alle i husstanden er like ivrige på å komme seg ut, men for 9 åringen er det noen ganger et must å komme seg litt ut og bruke kroppen. Derfor pakket han og mor sekken og dro ut på søndagstur i dag!
Det var ikke akkurat så kaldt i været, men det var friskt. Ingen av de andre turgåerne vi så vurderte å sette seg ned akkurat, men vi hadde med fyrstikker, kaffekjele og toastjern! Skal love dere at det ikke var lett å få fyr i dette været. En ting var at alt av never og tørrkvister var ganske bløtt, men det verste var all vinden som blåste ut flammen før noe tok fyr... Vi ga oss ikke så lett, og fyr ble det! Gøy å ha prosjekter på tur, da blir man ikke kald! Også for en mestringsfølelse når vi greide å få til bålet uten av super-speiderpappa var med oss på tur!
(hvordan det gikk da jeg og 5 åringen prøvde på det samme tidligere denne uka kan du få lese om her på bloggen i morgen...)

En tynn ishinne på tjønna. Fristende å leke med.

Har du sett noe så deilig?
Det smakte vannvittig godt!

Også kakao, da, (ok, det er rett i koppen) det må man ha på tur!


lørdag 2. november 2013

Frittgående høner




Ikke så veldig lett å ta gode bilder av disse kamuflasjefargede hønene våre...

De har egentlig stort sett bare vært innesperret i hønsegården. De har ikke lidd noen nød der, de har god plass, men i det siste har de vært mer ute. Det er litt koselig, og, sjøl om jeg egentlig er litt redd for høner. De vandrer rundt i flokk og følge, og så går de inn og setter seg på pinnen sin når det mørkner til kvelds.

På nattetid stenger vi døra inn til huset deres, slik at det blir varmere for dem, også går de bare fritt ute her så lenge vi er hjemme. Vi er nemlig litt redd for reven.

fredag 1. november 2013

Fantastisk høst!

I dag er det 1. november!

Nå er det greit at det snart kjem litt mer snø, men vi er takknemlige for en lang og god høst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...