tirsdag 13. mars 2012

Islandsgenser....

...eller hva det nå heter
Jeg har strikka denne til min kjære. Han brukte den første gang på søndag. Fargene har han valgt sjøl, inspirert av noen færøyske gensere på tv-serien "Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?" Jeg syns den ble fin, jeg, og nå når våren kommer er det jo fint å kunne vise den fram litt, ikke sjule den under ei jakke (hvis det ikke blåser for mye da).

Mønsteret kommer fra SandnesGarn, mønsteret kan bestilles her (modell nr. 10, men jeg har gjort visse endringer)

11 kommentarer:

 1. Kjempefine farger!! Og så flott genser, ingen ting slår hjemmestrikka :)

  SvarSlett
 2. Hei. Synes genseren din så mye finere ut enn modellgenseren! Hvilke endringer har du gjort?

  SvarSlett
 3. Ja, ikke for å skryte, men jeg er litt enig sjøl i at min ble ganske fin! Fargene har selvfølgelig mye å si. I tillegg har jeg strikket en mer "vanlig" genser. Modellen er i utgangspunktet en damegenser som er innsvingt, og med perlestrikk nederst både på bolen og ermene og i halsen. Jeg har vanlig vrangbord og strikket rett opp. Ellers har jeg vært trofast mot mønsteret.

  SvarSlett
 4. Den er så flott! Jeg har lånt bildet ditt,og håper jeg blir tilgitt. Jeg har linket det hit. Og har skrevet at det er ditt bilde. Håper på tilgivelse....

  Ønsker deg en fin kveld!

  Nann Karin med bloggen Petrus og Petrine

  SvarSlett
 5. Hvilket garn er det du har brukt? Vært på garnjakt i dag, men fant ikke fargekombinasjoner jeg ville ha

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel som å banne i kirka, men jeg har brukt "billig-garn"... Det mørkegrønne og kvite er Cortina fra Sparkjøp. Den lysegrønne slet jeg litt med å finne en som var skarp, men samtidig avstemt, men endte opp med Ullrikka fra Nille. Tjukt garn og pinne nr 7 gjør genseren grei å strikke! (men brukte pinne nr 5 på ribben)

   Slett
  2. Tusen hjertlig ! Jeg bruker garn i bøtter og spann, og har handlet garn både her og der :)

   Klem og takk !

   Slett
 6. Hei!

  Har lyst til å strikke den kjempefine genseren til herre, men Sandnesgarn har berre damemønster. Korleis tilpassa du dette? Brukte du damemønsteret, men strikka rett? :)

  www.turugla.blogspot.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, strikket den rett opp, uten innsving i midja. Tror kanskje jeg strikket litt større ermer (menn er jo gjerne litt mer bredskuldra enn damer...), men pass på så det går opp med mønsteret.

   Slett
 7. Flotte farge på genasern.. Slit me å finne de. Men trur æ har funne de på drops- nepal, oliver og lys oliven. E dårlig på å fargekombinasjoner så må herme etter dæ :)

  SvarSlett
 8. Kan du huske nr. på heftet frå Sandnes garn, der du fann utgangspunktet for mønsteret?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...