torsdag 12. juni 2014

Ut på tur på egenhånd (og fiskelykke)


9-åringen skulle på tur alene i helga som var.
Jeg var litt engstelig for at han skulle bli oppspist av rovdyr, noe faren hans bare fnøs av. Bestemora mente vi var hakke gal som sendte gutten i skogen alene. Hun var mest redd for at han skulle gå seg bort. Men gutten hadde både kart og kompass, og han er egentlig ganske god til å orientere seg.

Målet for turen var ei tjønn og fiskestanga skulle være med. 
Litt opplæring/ oppfrisking før avreise var greit...


Det gikk ikke helt som planlagt: han ble såpass usikker på retninga et stykke oppi her at han valgte å snu. Det fikk han ros for. Det er ingen skam å snu! Litt skuffet over at det ikke ble noen fisking, ble han oppringt av onkel som ville ut på fisketur!

Og jeg skal love det ble fisketurer! Først en uten resultat. 
Dagen etter hadde 9-åringen fått denne på kroken:
Foto: onkel

Siden jeg er streng i forhold til å legge ut bilder av ungene her på bloggen, klussa jeg litt over ansiktet hans, men sparte igjen smilet, som nærmest gikk fra øre til øre!

Det var ei stor gjedde han hadde fått, og vel hjemme ble det stekt gjedde til kveldsmat den dagen og til frokost dagen etter. Det smakte kjempegodt, påstod fiskeren sjøl, som ellers ikke er særlig begeistra for fisk...

Denne ukas norsklekse var å skrive planer/ ønsker for sommerferien. Hva tror dere vår 9-åring hadde på 1. plass?
  1. Fiske gjedde!

1 kommentar:

  1. Er så imponert! Både over han som skulle på fisketur heilt aleine og mor som lot ham reise. Og ikkje minst over den enorme fisken! Slår godt og grundig min rekord...
    Fekk ein makrell frå kajakken her om dagen då me padla i Bohuslen, men den var ikkje større enn at den berre blei lunsj-forrett. Smakte usedvanlig godt den og. Er liksom noko eige med sjølvfiska fisk!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...