lørdag 30. mai 2015

Tur-dessert: juksepavlova

Jeg ble inspirert av Ingebjørg bak bloggen UTETID til å lage denne desserten.
Vi brukte marengs ("pikekyss") kjøpt i butikken, som vi knuste i bunn, piska krem og bær. Vi hadde ikke vaniljekrem, men litt "lemon curd", og det var friskt og godt. Alt i alt: meget lettvinn og supergod dessert!


torsdag 28. mai 2015

Bar overkropp

Det har vært en kald og stusselig vår.
Det har ikke disse barna fått med seg!
De er ute og leker, og dagstøtt tar jeg dem i å springe halvnakne rundt omkring. De leker visst vikinger. De blir jo sjølsagt litt forkjøla, men ikke verre enn at de kaster skjorta igjen så snart de får muligheten...

De er jo litt herlige også, da?

onsdag 27. mai 2015

Spikking

 Denne gutten har både egen øks og kniv(er) og tar seg gjerne en tur ned mot bekken (ja, vi har stooor tomt...) og finner seg et lite tre han kan felle og spikke litt på. Mest populært er det å lage bil og bue for tida.

tirsdag 26. mai 2015

Det spirer og gror(?)

Grokassene med gamle vinduer er igjen i "drift".

 Inne i drivhuset har vi sådd litt, men det er da så kaldt, så ingenting har kommet opp ennå.

Riddersporen kommer!

 To typer akeleie. Villige og hardføre.

søndag 24. mai 2015

Nytt "bord! på verandaen


Ny vår, nye muligheter!
Vi kjøper ikke så ofte noe nytt, men ved å flytte litt rundt på det vi har, kommer vi fram til nye løsninger og nye idéer. Slik som disse stolene, som har stått på andre sida av huset. Akkurat nå passet de best på verandaen, og de trengte et bord mellom seg. Hadde en litt høy, tynnere stubbe stående, men mannen tryllet fram denne - HELT PERFEKT! Vurderer å få skåret til ei plexiglassplate oppå den. (Og den stakkars margeritten har allerede frosset ihjel...)

Det er slutten av mai, og SÅ kvitt i fjellet!



lørdag 23. mai 2015

tre-retters middag ute i skogen

NB: Disse bildene ble tatt 11.4., for å markere bålforbudet fra 15.4.

 Forrett: Gryllspyd med valgfritt innhold...

Hovedrett: Pizza. Helt tilfeldig ble det at vi gikk for ferdig bunn (halv pris pga dato...), men det var jo genialt på tur! Ellers hadde vi nok brukt pitabrød. Er heller ikke vanskelig å lage ferdig en pizzadeig hjemme for å ta med, men det avhenger kanskje av både temperatur og hvem du er på tur med.

 Vi stekte to pizzaer på ei stekehelle. Den første ble litt svidd under. Klok av skade bretta vi pizza nr 2, slik at den ble perfekt stekt!


Til dessert gikk vi for karamelliserte stekte epler. Vi fjernet kjernen, fylte dem med litt smør, brunt sukker, kanel og mandler.



 Men vaniljekesam (og kaffe) til var det en perfekt avslutning på måltidet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...