mandag 14. oktober 2013

Høstferie: Bergen


Vi har laget oss en liten tradisjon på å finne på noe "kulturelt" i høstferien. Det innebærer byliv, et par hotellovernattinger (coop hotellkupp...) og noen severdigheter.
I fjor var vi i OSLO. Les mer HER

I år var vi altså i Bergen, siden det ikke er så langt unna Hardanger, der vi tilbragte første del av høstferien.

Vi tok selvfølgelig fløibanen!(se bildet over)
Vi var på Bryggen (se øverste bildet).


Typisk vår flaks var Maria-kirken stengt...
Men vi var på Bryggen Museum, som ligger like ved.

Da vi så dette utafor Håkonshallen, trodde vi også dette var bom-tur, men heldigvis: vi kom inn! Først var vi litt skuffet; var dette alt, liksom, men så kom vi til den flotte salen! (se bildet under)


I tillegg spiste vi på kinaresturant, vi kjørte med bybanen og ikke minst var vi på VIL VITE-senteret. Det er et sånt vitensenter som finnes i mange byer. Vi har vært på det i både Oslo og Trondheim, men jeg må si at det i Bergen imponerte!

Til slutt må jeg bare tilføye at selv om det er slitsomt med sånne opplevelses-dager for både store og små, så er utrolig nok ALLE 3 ungene våre glade i museer og denslags. De er veldig vitebegjærlige, så det er kjekt å ha dem med på sånt. 
(Det er nok andre deler av turen som var mer krevende, for å si det mildt)


2 kommentarer:

  1. Så kjekt at dere hadde flotte dager her i byen "min"! Vil Vite senteret er veldig populært her hos oss også, og heldigvis skifter de ut deler av det med jevne mellomrom, så vi blir aldri lei!!

    SvarSlett
  2. Aller først: takk for kjemepefin og reflektert kommentar på hjemmeværende pappa-innlegget! Deretter; for en god idé! Vi har også snakket om å tilføre litt mer kultur i familien, og syns A begynner å bli absolutt klar. Ser ut som dere hadde en fin ferie, med både kultur og natur :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...