mandag 4. november 2013

Bålmester?

Med fyrstikker i lomma gikk jeg og 5 åringen en tur til gapahuken vår forrige onsdag. Never fant vi mens vi gikk, litt tørrkvister plukket vi også med oss, og ved gapahuken stod øksa planta i en stubbe, slik at vi kunne flise opp noen halvråtne kubber som lå der.

Fint for 5 åringen å øve seg med fyrstikker. Vi samarbeidet litt, for det er jo litt skummelt også. Syns hun er flink! Men bålet? Nei, det gikk det dårlig med. Alt var så bløtt og fullt av rim. Det så lovende ut en liten stund, men vi fikk det altså ikke til denne gangen. Vi spiste derfor nistematen vår UTEN å stirre tankefullt inn i flammene, og så gikk vi hjem igjen... 
Som dere kunne lese i går, hadde jeg og 9 åringen større hell på vår ekspedisjon, og vil du lære deg flere båltips kan det være verdt å besøke VEIDEMANNEN! Han har mange instruksjonsvideoer liggende ute, både når det gjelder opptenning av bål og andre ting. 

Enda godt jeg hadde med kaffe på termosen...

1 kommentar:

  1. Det er fint å la barna prøve seg med bål tenning når de er små. Bål og trafikkregler må inn så fort som mulig så det sitter i ryggraden.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...