tirsdag 19. august 2014

Røyking av kjøtt


Under speiderleiren i Asker var jeg på et minikurs i "primitiv camp" og lærte bl.a. å røyke kjøtt over bålet. Kjøttet var helt rått, og ble skåret i strimler før vi hang det over pinner som vi hengte inni en "pyramide" som ble plassert over bålet. Bålet var ikke stort, men ble holdt jevnt ved like hele dagen. Kjøttet får smak etter hva slags ved du bruker, så det bør man tenke litt på. Einer kan være lurt, kanskje? Pyramiden ble kledd med en presenning for å holde på røyken. Det tok hele dagen før kjøttet var ferdig røykt, og de som smakte sa at det var veldig godt! Sjøl spiser jeg ikke kjøtt, men synes det er spennende å lære om primitive måter å tilberede mat på!

1 kommentar:

  1. Vi røyker en del kjøtt hjemme, og det funker faktisk veldig fint å gjøre det i en helt vanlig kulegrill :) Men til hjemmelaget bacon foretrekkes bjørk (syns jeg å huske?) :) Så smart å skjære i strimler!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...