onsdag 5. august 2015

Temabursdag: middelalder

For ei god uke siden feiret vi 11-årsdag her i huset. Som noen kanskje har fått med seg, er vi litt svak for temabursdager. Men ikke i form av "Hello Kitty" eller "Cars"... Vi tenkte kanskje at han som ble 11 var vokst fra sånt noe nå, men da ble han svært fornærmet, for han hadde tenkt ut alt. Middelalderbursdag skulle det være, og invitasjonene ble skrevet for hånd og rullet sammen. Det er fordeler og ulemper med å ha bursdag midt på sommeren, men det ble en tipp-topp bursdag for de som var her, og det lærte meg at 11-åringer fortsatt er glad i å leke! 
HURRA!
De måtte spise uten bestikk, men hadde hver sin skal med vann til å vaske seg i + en tøyserviett (litt bomullslerret, bare). Hornet er vel egentlig et pyntehorn (ekte kuhorn, da), men 11-åringen insisterte på å drikke av det. Det kule futteralet inneholder serveringsbestikk.
Maten bestod av langtidsstekt kjøtt, stekt i sånn leirgryte med friske urter fra hagen, der potetene kom i mot slutten, servert med friske grønnsaker og urter fra hagen.


Det var bueskyte-konkurranse. 
Vi stappa to striesekker med halm til blink.Det var spydkast.

 Vi googlet etter middelalderdesserter, og dette er visstnok Margrete den første sin yndlingsdessert. Vi fant oppskriften til FRUGTTOAST her.

Vi fant fram bryllupsstasen vår (jeg i "underkjolen") og styla det med litt belter og sånn (fornøyd med at den passer 12 1/2 år etter...), så ble vi litt middelaldrende middelalderske, vi også. Og mens min kjære passet på mens barna skjøt med pil og bue, bakte jeg kanelsnurrer slik at de ble rykende ferske da de ble servert. Flere kaker hadde vi ikke. Ikke godteri heller. Men det var det ingen som spurte etter.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...