tirsdag 14. oktober 2014

Tuvsjyen

På vår bodø-ferie var en del av premien "steinalderopplevelse" på Tuvsjyen
På en vindfull dag var det magisk å komme inn i den varme gamma, der atmosfæren var helt unik.

Bålet brant godt.


Vi fikk være med å se hvordan man tilbereder mat i kokegrop. Steinene hadde ligget på bålet en god stund og var rødglødene da de ble forflyttet ned i gropa.

(Måtte ha blitz...) 
Kjøtt og steiner ned i gropa, før den ble fylt igjen med sand.


Mens maten godgjorde et par timer fikk vi prøve langbue. 
Hele familien var like ivrige.

Kasteøks fikk vi også prøve.Litt surt vær gjorde oss kald på fingrene, så da fikk vi komme inn igjen i gamma, hvor vi spilte et steinalderspill som jeg ikke husker hva heter. Vi kom raskt inn i det, og selv om det ser litt "enkelt" ut, bare et trebrett med stener, så var det veldig engasjerende og man måtte tenke strategisk for å vinne! 

Da maten nærmet seg ferdig kom det flere folk. Vi fikk høre litt om steinalderen og funn som var gjort i området. Både vi og ungene elsker historie, så det var midt i blinken!
Alt var så gjennomført og fint! De de fata og koppene, da!
På menyen var det reinsdyr, villris, rotgrønnsaker og soppsaus. Kjøtt og grønnsaker ble plukket opp fra kokegropa rett før servering. Og som du ser av bildene over, så fikk vi som er sære i matveien medbestemmelsesrett over hva som skulle på fatet... Det smakte helt supert!

Nydelig dessert (bringebærsorbet) servert i store skjell. Den beste desserten ungene noen gang hadde smakt! (og da tenker jeg at det er hele ramma som gjør opplevelsen så stor).

Jeg vil også skryte av folka som jobba der. Som både skjønte at unger er unger, som tålmodig svarte på alt ungene spurte om og som under måltidet tipset oss om den fantastiske solnedgangen, slik at vi fikk ut å se/ ta bilder.

Bakdelen med dette besøket er jo at nå er min idérike mann igang med å planlegge bygging av sin egen gamme...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...